Advocaat Toke van Ruijven opent kantoordeuren tijdens ‘Dag van de Scheiding’

Van den Enden Van Ruijven Advocaten in Naaldwijk opent op vrijdag 8 september .a.s. haar deuren tijdens de ‘Dag van de Scheiding’. Op deze dag kunnen bezoekers vrijblijvend kennismaken met de advocaat en mediator van dit kantoor, mr. Toke van Ruijven en gratis meer informatie krijgen over scheiden.

 

De ‘Dag van de Scheiding’ is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen. Met de dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Jaarlijks gaan in Nederland gemiddeld 35.000 stellen uit elkaar. Uit landelijk onderzoek van de vFAS blijkt dat 42% van hen angst had om te gaan scheiden. Mensen maken zich vooral zorgen over de kinderen en hun financiën. Het uiteindelijke doel van de vFAS is het verbeteren van het proces rondom scheidingen, zodat partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Ook Van den Enden Van Ruijven Advocaten doet daarom mee aan de Dag van de Scheiding.

 

Lees meer...

Actueel

Verder online nieuws

 1. Kan een mediator mijn ex doorverwijzen voor psychische hulp?

  Kan een mediator mijn ex doorverwijzen voor psychische hulp? De mediator ziet er op toe dat de scheiding voor beide partijen met respect verloopt. Waar nodig, zal hij adviseren om aanvullende hulp te zoeken.
 2. Kan de mediator mijn kinderen ook emotioneel ondersteunen?

  Kan de mediator mijn kinderen ook emotioneel ondersteunen? De mediatior is er in eerste instantie om ouders te begeleiden bij het goed afwikkelen van de scheiding. Er zijn mediators die ook met de kinderen zelf in gesprek gaan.
 3. Ik wil geen ruzie meer om de kinderen. Welke mediator kan mij helpen?

  Ik wil geen ruzie meer om de kinderen. Welke mediator kan mij helpen? De mediator begeleidt u bij alle aspecten van de scheiding. Ook hoe u meer respectvol met elkaar om kunt gaan. Zo wordt veel schade voorkomen, ook voor uw kinderen.
 4. Ik wil bij schoolgesprekken zijn. Kan de mediator dat regelen?

  Ik wil bij schoolgesprekken zijn. Kan de mediator dat regelen? Als u gaat scheiden met een mediator komen alle afspraken, ook die over het ouderschap, tot stand door wederzijds overleg. Hij of zij zal stimuleren, in het belang van de kinderen, dat beide ouders nauw betrokken blijven bij het leven van de kinderen.
 5. Beschermt de mediator de erfenis die ik van mijn ouders kreeg?

  Beschermt de mediator de erfenis die ik van mijn ouders kreeg? De mediator informeert tijdens het scheidingsproces wat de (juridische) mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld ten aanzien van erfenissen. Hij is echter niet in de positie om iets te beschermen.
 6. Partneralimentatie mogelijk van twaalf naar vijf jaar

  Partneralimentatie mogelijk van twaalf naar vijf jaar De PvdA heeft samen met VVD en D’66 een voorstel van wet ingediend die de duur van de partneralimentatie moet verkorten. Volgens deze nieuwe wet duurt partneralimentatie dan nog maximaal vijf jaar, in plaats van de huidige twaalf jaar.
 7. Ruth Olie- Hallmans: vFAS advocaat-mediator van het jaar

  Ruth Olie- Hallmans: vFAS advocaat-mediator van het jaar De vFAS Award voor beste advocaat-mediator van 2018 is gewonnen door Ruth Olie-Hallmans. Volgens de jury beschikt zij ‘over zo veel mensenkennis en strategisch inzicht dat mensen in beweging komen.’
 8. vFAS Young Talent van het jaar Mirte van Lingen

  vFAS Young Talent van het jaar Mirte van Lingen Familierechtadvocaat Mirte van Lingen won dit jaar de vFAS Award voor Young Talent. Deze nieuwe prijs stimuleert jong talent en draagt het gedachtegoed van vFAS verder uit.
 9. CBS: ‘Drie op de tien vijftienjarigen wonen niet met beide ouders’

  CBS: ‘Drie op de tien vijftienjarigen wonen niet met beide ouders’ Drie op de tien vijftienjarigen wonen niet meer samen met beide ouders, in de meeste gevallen komt dit door een scheiding. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die op 1 mei werden gepresenteerd. Het aantal kinderen van wie de ouders uit elkaar zijn gegaan, is de laatste tien jaar gestegen.
 10. Verplicht gesprek tussen scheidende ouders en hun kinderen

  Verplicht gesprek tussen scheidende ouders en hun kinderen Kinderen moeten bij een scheiding veel meer worden betrokken bij de afspraken die hen aangaan. Rechtbank Overijssel gaat scheidende ouders dwingen om met hun kinderen in gesprek te gaan. Dit ‘bruggesprek’ vermindert naar verwachting de schade voor kinderen.