Echtscheidingsbemiddeling

Wilt u scheiden en heeft u een mediator nodig in omgeving Westland, Naaldwijk, Hoek van Holland en Delft? Wij helpen u graag bij het zetten van de volgende stap en het maken van de juiste keuze. Het team van Van den Enden van Ruijven Advocaten is gespecialiseerd in echtscheidingsbemiddeling en levert u uitsluitend juridisch advies op maat. Neem contact op om uw situatie te bespreken.

29290359 m

Echtscheidingsbemiddeling

U en uw partner willen scheiden. De start van een zeer ingrijpende periode waarin verschillende emoties de overhand nemen. U bent beiden overtuigd van uw gelijk en hebben allebei een ander idee van een eerlijke verdeling. Wie betaalt welke kosten? Hoe zal de hypotheek eruit zien? Wie heeft het sterkste recht om de kinderen bij zich te houden? Kortom, u gaat vechten voor uw eigen belang. Om die reden verlopen onderhandelingen vaak niet prettig en eindigen deze regelmatig in felle discussies en onenigheid.

Het wordt lastig om samen afspraken te maken wanneer er niet naar elkaar geluisterd wordt. Om de confrontatie op een redelijke manier te laten verlopen wordt echtscheidings-bemiddeling aangeraden. Ga op een goede manier uit elkaar met behulp van een mediator. 

Wat is echtscheidingsbemiddeling?

Echtscheidingsbemiddeling begeleidt partners in het scheidingsproces bij het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar oplossingen. De echtscheidingsbemiddelaar, ook bekend als de mediator, is een onafhankelijk persoon die alle onderdelen binnen een scheiding doorneemt met de partners. Middels mediation zijn beiden partners meer tot overleg in staat.

Het scheidingsproces verloopt sneller en gemakkelijker omdat de fundering voor mediation ligt in het scheppen van vertrouwen. Hierdoor verloopt het maken van afspraken soepeler zonder de hulp van een rechter in te hoeven schakelen. Bovendien komt u er door mediation achter dat u wel degelijk beiden kunnen communiceren op één niveau. Dit biedt een vertrouwde fundering voor het maken van afspraken in de toekomst. 

Hoe gaat het in z’n werk?

Onze mediator is geen psycholoog, maar een opgeleide jurist met een communicatieve achtergrond. Mediators kiezen geen partij en zijn onafhankelijk. De mediator biedt beiden partners de gelegenheid om hun verhaal te doen. Er wordt tijd genomen voor elkaars emoties voordat er wordt overgegaan tot onderhandelingen. Bovendien zorgt de advocaat-scheidingsmediator ervoor dat het gehele scheidingsproces juridisch volgens de juiste richtlijnen en regels verloopt. Er worden verschillende fasen doorlopen die uiteindelijk eindigen bij het vaststellen van afspraken waar beiden partijen een goed gevoel over hebben.

Hulp bij scheidingsproblemen

Wilt u scheiden? Komt u er niet uit met uw partner? Eindigen uw onderhandelingen constant in een uitbarsting van emoties en verwijten? Dan kan het raadzaam zijn een mediator te benaderen. Maak de juiste keuze en kies ervoor om in goed overleg uit elkaar te gaan via echtscheidingsbemiddeling. Bij Van den Enden van Ruijven Advocaten bent u aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring in echtscheidingen helpen wij u en uw (ex-)partner door deze moeilijke procedure heen.

Wilt u meer weten over dit rechtsgebied of over onze tarieven? Neem vrijblijvend contact op.